Installatie van Maestro Latt wandpanelen
Support

Installatie van Maestro Latt wandpanelen

Jan 02, 2023

De Maestro Latt-panelen kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd, of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie. Dankzij de unieke tand- en groefverbinding kun je een gladde, egale bovenlaag creëren op elk onderliggend oppervlak. In slechts één dag tijd zonder kap- en breekwerk kun je een indrukwekkende eyecatcher toevoegen aan je huis.

Er zijn twee manieren om de Latt wandpanelen te installeren:

1. Door ze op een houten lattenrooster te bevestigen met nietjes of Maestro-bevestigingsclips. Als je kiest voor deze methode, zorg dan dat het lattenrooster en de panelen zijn verzaagd op de gewenste afmeting. Het voordeel hiervan is dat je later de panelen eenvoudig kunt verwijderen mocht dat nodig zijn. Hieronder ziet u een filmpje hoe dit gedaan kan worden:

 

2. Door ze te verlijmen op een bestaande wand. Als je kiest voor deze methode, maak je de wand vuil- en vochtvrij en verzaag je de panelen op de gewenste afmeting. Breng daarna lijm aan op de wand en op de MDF-basis van de achterzijde van het paneel. Hier kun je bouwkit of montagekit voor gebruiken. Lees in dit artikel meer over de keuze van lijm.  Latt wandpanelen zijn 277 cm hoog en hebben een dikte van 2 cm, wat betekent dat ze de meeste wanden van vloer tot plafond kunnen bekleden zonder veel ruimte in te nemen. Als je de panelen wilt afwerken, kun je profielen gebruiken van Maestro latt. Hieronder ziet u een filmpje hoe u de panelen via deze methode kunt bevestigen